Borkén V

1.75 

Kategórií:

Popis

Borkén V alebo dvojsiričitan draselný na sírenie muštu a vína a na nakladanie zeleniny .

Dávkovanie
1. Na sírenie muštu zo zdravého hrozna – 10g /100 litrov.
2. Na sírenie muštu z mierne nahnitého hrozna – 15g/100 litrov.
3. Na sírenie muštu z hnilého hrozna – 30g/100 litrov.
4. Na zomleté hrozno pred začiatkom kvasenia červeného vína – 20g/100 litrov.
5. Na týždenné konzervovaie muštu v chladnom počasí – 40g/100 litrov.
6. Pri stáčaní vína:
slabé sírenie – 10g/100 litrov.
stredné sírenie – 20g/100 litrov.
silné sírenie – 30g/100 litrov.
7. Na liečenie niektorých chorôb a na odstránenie vád vína podľa druhu a stupňa choroby – 20-40g/100 litrov.
8. Na nakladanú zeleninu – 5g/100 litrov.

Prášok Borkén V rozpustíme v primeranom množstve vína (muštu) a roztok nalejeme do suda. Skladujte v suchu, tme. Sáčok po otvorení dobre uzavrite a vytlačte z neho čo najviac vzduchu.

Ďalšie informácie

Hmotnosť 0.1 kg